söndag 27 januari 2013

I stället för marsvinsbasar

Idag har marsvinsnördar i västra Sverige vallfärdat till Eragons marsvinsbasar och köpt mysgrejer och smycken och en massa annat fint. Lite för långt att åka för mig, så jag fick väl roa mig på annat sätt. Det har varit veckostädning i palatset idag.

Salt har hittat högen med gamla bortstädade fleecefiltar och leker Herre På Täppan med sig själv.


Grisarna fick en lång stunds golvtid då de passade på att skräpa ner rejält även där. Något av de roligaste jag vet är att sitta och titta på dem när de rör sig runt på större ytor. De håller sig mest runt mig, palatset och matbordet intill, men ibland blir det lite längre utflykter. Och så snabbt tillbaka till tryggheten.

Salt igen... Någon har tappat ärtplättar under bordet och det är bara jag som har hittat dit! Lycka!


Vi passade också på att göra lite omvårdnad. 10 öron, 5 rumpor och 20 fötter har tvättats. Fötterna har smörjts in med Aloe Vera gel. En liten snopp har också rengjorts och blivit smörjd. Husse har hjälpt till och klippt 70 klor. Bara 1 blodvite.

Det var jag, Murvel, som blödde lite i en klo. Men det gick snabbt över.


De flesta marsvinen uppskattar omvårdnaden, även om snopptvätten brukar ge upphov till protester...Myssli tackade för tvätten genom att tvätta Matte lite tillbaka på armen. Det värmde!

Mysslimys.

Men sen när palatset var färdig och grisarna nöjda tog det i besittning så fick Matte fortsätta städa...


Lite skräpigt efter grisarna. De är dåliga på att plocka upp efter sig.

3 kommentarer:

  1. Visst är det förunderligt hur snabbt de kan stöka till det. Man städar deras hemviste. De huserar någon annanstans och gör det så hemtrevligt som det bara går ;-) Med påföljd att vi stackars tvåbeningar får städa gånger två. Men jag tror att du tycker precis som jag: Det är kärt besvär :-D

    SvaraRadera
  2. Du får ta ett samtal med dom om städningen!! Om då får fram nån förbättring får du även gärna prata med mina=)

    SvaraRadera