tisdag 1 januari 2013

Mina älskade marsvin - Jan Boris

Det är dags att presentera huvudpersonerna i den här bloggen! Och först ut är förstås flockledaren:

Jan Boris

Hej, här är jag! Idag handlar det bara om mig!
Kungen i palatset. En stilig trefärgad virvelkastrat. Han är född på hösten 2008 och kom till mig i januari 2011. Det var min Greta som valde ut honom bland flera andra presumtiva friare på Eragons omplacering. Jag vet faktiskt inte hur han hamnade på Eragons, och var han kom ifrån. Kanske berättade Irene det, men jag var helt yr och uppsluppen av mitt första besök i marsvinsparadiset så jag uppfattade inte det...

Jag vet att tjejerna tycker att jag är snygg! Titta vilken beundrande blick jag får från Babyzoo!

Jan Boris har ett väldigt lugnt och diplomatiskt sätt att styra tjejerna. Han bråkar inte om småsaker, utan låter tjejerna få utrymme och göra upp själva så länge det inte går överstyr. Men det gör det aldrig, och jag tror det beror på hans lugna och coola attityd.

När man har fyra tjejer att hålla ordning på så måste man faktiskt vila lite ibland...

Jan Boris har haft lite otur med lunginflammation, han hade två stycken på drygt ett halvår. Han har hämtat sig bra efter medicinering och stödmatning, men för säkerhets skull får han nu kinesisk örtmedicin som ska stärka immunförsvaret. Det får de andra också, men det är för hans skull jag har köpt det.

Han har aldrig varit nån riktig kelgris utan brukar bli lite rastlös i famnen. Tittar sig omkring efter tjejerna, gurka, ärtplättar eller vad som helst som är mer intressant än Matte. Men på sistone tycker jag att han börjar uppskatta mysstunderna mer och mer. Han är ju medelålders nu så kanske handlar det om det!

Här sitter jag hos Husse. Det är vi som är karlarna i huset. Fast Husse klarar bara av att hålla ordning på en tjej, så jag måste anses som mer kompetent tycker jag!2 kommentarer:

  1. Du är väldigt kompetent! jag tror faktiskt du hade klarat en eller två tjejer till om det kniper men det kan vara bra att ha lite luft i systemet, att inte bara proppa fullt överallt.

    SvaraRadera
  2. Jan Boris, du är en riktig snygging. Förstår om tjejerna faller pladask för dig.

    SvaraRadera