torsdag 17 januari 2013

Mina älskade marsvin - BabyZoo

Dags för önskegrisen...

BabyZoo


Drömgrisen...Det är jag det!

 Det finns marsvin som man direkt faller för, oavsett hur de ser ut. De har en personlighet som tar tag i en, och de är omöjliga att motstå. Så var det när jag träffade BabyZoo på Eragons i höstas. Jag hade klappat och klämt och gosat med flera urgulliga marsvin men när jag fick BabyZoo i famnen och hon kröp intill mig och pussade lite på mig, ja då föll jag som en fura! Det var kärlek vid första kroppskontakten.


Mysstund med Matte. Och en liten gurkbit!

BabyZoo är född i omplaceringen. Irene räddade hennes mamma och bror från en djuraffär och då var MamaZoo dräktig. Även om det såklart egentligen är sorgligt att omplaceringar behöver finnas, så är det absolut inte det sämsta stället att födas på, tvärtom.Det finns stödjande barnmorskor som vet vad som gäller, och när man växer upp har man gott om marsvinskompisar och barnvakter som lär en vad det innebär att vara ett marsvin. BabyZoo har alltså växt upp i stor trygghet och har aldrig behövt vara ensam. Så ska hon få ha det resten av livet.


Tittut i tältet! BabyZoo har den mest förtjusande vita rumpfläck. Som om någon spillt lite grädde på henne.

  I palatset är BabyZoo den lilla prinsessan som vill alla väl. Hon har en lugnande inverkan på de andra och utstrålar trygghet. Hon vet hur man beter sig i en marsvinsflock. Till och med surkarten Myssli blir snäll i hennes närvaro. Hon är modig och orädd och säker på sig själv. Utom precis när man ska ta upp henne, då blir hon som Murvel. Hal  som en ål och snabb som... ett marsvin.Men så kommer hon upp i famnen och då är det som om hon tänker: "Ja men det är ju du! Ja då så." Och sen kryper hon intill, nära nära, och gosar. Ens hjärta bara smälter.

Golvtid är kul och spännande. Särskilt när det finns matbitar att hitta.

BabyZoo, mysgrisen. Alla marsvinsägares dröm...

3 kommentarer:

 1. Alldeles speciella BabyZoo <3 En enda kväll och natt bodde du hos mig innan du fick åka med mig på tåget till Göteborg. Det räckte för att du skulle lämna ett bestående intryck. Den familj som adopterade dig från omplaceringen och hade dig och din kompis i sin vård har verkligen förtjänat all heder. När kompisen sedan dog och de kände sig färdiga med marsvin så lämnade de dig till mig så att du fick komma "hem" <3

  SvaraRadera
 2. Åh vad vi är lyckliga när vi ser bilderna på BabyZoo i sitt nya hem med sina nya flockkompisar!! Tårarna sprutar, både av saknad och glädje. Klart att vi hälsar på i sommar om vi får! Hälsningar fd lillmatte Ella och stormatte Annika

  SvaraRadera
  Svar
  1. lillahusetvidsjön31 januari 2013 01:12

   Ni är SÅ välkomna!

   Radera