måndag 1 april 2013

En givande påskdag


En diskret källardörr rymmer ett litet paradis!

Igår var det dags för marsvinsbasar eller marzar som det också kallas på Eragons i Göteborg. Husse och jag åkte dit på en dagsutflykt. Det är verkligen marsvinsnördarnas paradis!Här kan man köpa hö, spån, marsvinsgodis, mysgrejer, smycken, mobilskal, reseburar och massa andra andra saker till sig själv och sina marsvin. Godis för Mattar och Hussar. Finaste marzarinerna med chokladmarsvin.

Det är svårt att inte förköpa sig.


Godis för grisar.

Det blev ett par kassar med grejer... bland annat en klicker. Så nu ska det bli träning på hög nivå. 


Mycket saker blir det...

 Men det bästa till sist: En liten kille, Eskil, följde med hem och han tog med sig sin lilla tjej Astrid. Deras tidigare ägare ska flytta utomlands och hade med sorg i hjärtat insett att marsvinen inte kunde följa med, och därför omplacerat dem hos Eragons. Det märks att de båda haft ett bra och tryggt hem, för de har lätt anpassat sig till det nya livet.


Eskil. Med sötaste Dumbo-öronen.

 Eskil som är ett år, huserar nu på palatsets övervåning med Myssli, som accepterat honom utan större problem. Han svänger sin lilla rumpa för henne och kurrar inbjudande. Och hon småmuttrar lite åt honom, men mer är det inte. Det verkar som om hon gillar den unga grabben!

"Verkar vara ett helt OK ställe detta. Tjejer och mat".
Lilla Astrid som bara är 7 månader sitter med de övriga tjejerna. Som minst och yngst får hon finna sig i att bli åthutad, men de verkar inte ha några problem med att acceptera hennes närvaro.


Spräcklig och fin. Mjuk som en bomullstuss.


Båda tar för sig av mat och utrymme, kommer fram och hämtar godis och mat ur handen på mig redan. Jag har fjäskat lite för dem alla idag, med mycket hö och små godisbitar ibland.


"Spännande med ny miljö, men man blir lite trött också".

I morgon öppnar jag mellan våningarna och släpper ihop hela flocken. Det kommer säkert gå jättebra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar