lördag 30 mars 2013

Storstädning och förväntan

Idag orkar jag faktiskt inte skriva så jag lämnar över tangentbordet till Salt.


Nu ska ni få höra!


Matte är helt slut för hon har storstädat i palatset idag. Hon brukar veckostäda ordentligt, men idag gick hon "all in" och skurade och fejade som vi aldrig sett maken till förut. Hon fick t.o.m Husse att hjälpa till eftersom "hennes armar var för korta". Sämsta undanflykt jag har hört! Jag tror Husse höll med men han höll god min som vanligt.


När vi är ute på golvet är det skönt att ha en samlingspunkt.

Husse fick skruva loss plastskivorna i palatset och Matte dammsög och skurade bakom dem. Sen tvättade hon våra gömslehus också. Vi var lite oroliga att vi också skulle tvingas till rengöring i form av bad, men hon nöjde sig med att tvätta oss lite i öronen och rumpan. Det är OK kan jag tycka.

Det är mysigt att vara ute och springa lite fritt i huset, även om vi håller nära palatset och Matte. Det finns nämligen stora chanser att få sig en och annan ärtplätt om man går fram till matte och ser lite gullig ut. Jag är expert på det.

Här gick jag fram och ställde mig på bakbenen och pep ömkligt. Det gav resultat!


Men bäst är när man får komma hem igen, till sina hus och mysgrejer, och allt är rent och fint och det finns jättemycket hö att busa runt i. Man måste ändå säga om Matte att även om hon kan vara lite snål på ärtplättarna så är hon bra på att hålla rent hos oss. Det är mer städat i vårt palats än i resten av huset kan jag berätta. Där skuras det inte så ofta!

Jag trodde att det här städrycket berodde på att det var påsk, en helg som firas genom att man tar in kvistar av sälg och ger sina marsvin. Så döm om min förvåning när jag förstod att Matte tänker låta en kille flytta till oss! Och att hon vill att det ska vara fint när han kommer i morgon! Snacka om fjäsk.

Hemma igen. I vårt fina palats!


Men nu när jag tänkt lite mer på det så tror jag det blir bra. Jag gillar ju killar, om de är snälla och söta. Och kanske kan han sätta den där Myssli på plats. Hon tror att det är hon som bestämmer nu, och så kan vi ju inte ha det.

Matte ska också passa på att gå på marsvinsbazar eller "marzar" som hon kallar det. Där kan man köpa grejer till oss, och prata om oss, och träffa andra som pratar om oss. Det är bra att det finns sådana ställen tycker jag.

Tack för ordet och glad Sälg-hälg!
puss från Salt (fältreporter)

Over and out.

3 kommentarer:

  1. Å Salt, du är sockersöt! Och en utmärkt fältreporter. Är spänd på att få se vem er nya kavaljer blir!!

    SvaraRadera
  2. Om ni kan; ta med ett par flickor som han kan resa hem med!Välkommen till Framsidan!

    SvaraRadera
  3. Nu får du ta hand om Lillflickan så hon trivs hos er.Killen kan Mysli bråka med

    SvaraRadera