lördag 27 juli 2013

Snygga killar kan man inte få för många av...

Denna vecka har snyggingarna Sudden och Lindwall varit på sommarpensionat hos oss. Vilka drömkillar! Stora och fina med mycket personlighet och karaktär.

Lite blyga till att börja med.
"Vem är du?! Du är inte vår riktiga matte! Ge oss lite gurka så kanske vi godkänner dig ändå."

 Men efter bara någon dag så blev de lite modigare och vågade komma fram och hälsa. Och tigga såklart.


Sudden. Otroligt vacker med rubinröda ögon.

Rocky och Cesar bor i en bur ganska nära. Cesar är så gammal så han bryr sig inte om de nya killarna, men Rocky står gärna vid gallret och slänger okvädningsord mot dem: "Hörni ungtuppar, er kan jag dänga upp med ena tassen bakbunden om jag vill!" Det bekommer dem inte, de muttrar lite hotfullt tillbaka: "Hör på gubben, vem tror han att han är egentligen? Rocky?"

Lindwall. Ser ut som om han har eyeliner. Och som om han slant lite med penseln...

Vädret har ju varit strålande och varmt och marsvinen är ute hela dagarna. Lite försiktigt med Sudden och Lindwall först, eftersom de inte var så vana. Matte springer hela tiden och kollar alla marsvinsburar så att det är rejält med skugga och att alla mår bra. Servar med vattenmelonbitar och gurka som legat i c-vitaminmarinad. Är det ett pensionat så är det. 

Så skönt att vara på semester tillsammans!

Den som kräver lite extra pyssel är Cesar, men det är sånt kärt besvär. Han har impected rectum som det heter, och har svårt att få ut pluttarna. Man får hjälpa honom genom att klämma ut dem och hålla rent. Under den tid han har bott hos mig har han dessutom fått lite daglig pensionärsmedicin; Geria, kinesiskt örtpreparat för gamla djur. Och jag tycker mig se att han rör sig lättare och inte lika stappligt som i början. Han tar för sig mer och har bättre aptit. Han och Rocky brukar få lite extra tilldelning i form av kligröt eller oxbow-pellets eftersom de är lite äldre, och det är något som de andra marsvinen har märkt och ogillar såklart. Men, men. Livet är ju orättvist.
Cesar är så tacksam för att bli pysslad med. Han tackar alltid med pussar och tar gärna chansen till lite gos.


1 kommentar: