onsdag 26 juni 2013

Två små gubbar

Jag har två ljuvligt söta små gubbar boende hos mig över sommaren. Cesar och Rocky. Båda blev ensamstående för en tid sen, båda har uppnått mogen ålder. Nu har de funnit varandra.


Rocky och Cesar. Det första mötet. De är lika som bröder, och även namnen matchar varann bra. Två tuffa killar. Men gosiga också.

Cesar har bott hela sitt liv hos en av mina elever, tillsammans med en kompis. När kompisen dog tog eleven kontakt med mig och bad om råd. Han märkte att Cesar sörjde och kände sig ensam, och eftersom han själv inte kände att han hade tid med  fler marsvin, så tyckte vi att det bästa vore att Cesar fick komma till mig som en början. Även om han inte kan bo med min flock, så fick han i alla fall känna lukten av, och höra andra marsvin.

Cesar har haft lite problem med pälsen, typiskt för teddys. Ett par inflammerade talgkörtlar också. Men det är mycket bättre nu.


Rocky skulle omplaceras hos Eragons när hans kompis hade dött. Men ägaren ångrade sig och ville inte förlora honom. Samtidigt hade Rockys familj ett par semesterresor inplanerade. Lösningen blev att jag hämtade Rocky på Eragons och han och Cesar får tillbringa sommarlovet hos mig. I augusti flyttar de båda till Göteborg och till sitt föralltid-hem.

Rocky hade också lite pälsproblem och har fått en välbehövlig trimning och ny sommarfrisyr.


Jag har aldrig satt ihop två hanar förut, så jag var lite bekymrad över hur det skulle gå. Men det har gått väldigt bra och även om de emellanåt kurrar lite ilsket mot varann, så är den mesta tiden lugn och harmonisk. Ett gemensamt bad gjorde också susen för bonding-processen. Och för pälsarna.


"Det här är fruktansvärt! Behandlar man sina gäster på detta viset? Vilken tur att vi är två så vi kan trösta varandra."

Man märker att de tycker det är skönt att slippa vara ensamma. Nu hoppas vi på en fin sommar med mycket uteliv.


Sol, frisk luft och självplockning av gräs, det är mums för två gamla gubbar...

1 kommentar:

  1. Två gammgubbar som kan ljuga tillsammans <3 Det är härligt :-)

    Cesar och Rocky, ha det så bäst!!

    SvaraRadera