måndag 18 februari 2013

Morgonrutiner

Palatset står nära sovrummet (det blir lätt så i ett Mycket Litet Hus) och det räcker med att man vänder sig lite bullrigt i sängen på morgonen så reagerar marsvinen med höga tjut. Någon börjar och de andra faller snabbt in i kören. De är ett bra komplement till väckarklockan, men ibland vill man ju ha lite sovmorgon också... Glöm det!

Dags att vakna nu? Vi svälter ju ihjäl här inne!


Det är bara att vackla upp och börja skära gurka. För det är det första de får. Då har jag bra koll på hur de mår. En annan inbiten marsvinsnörd har kallat det "huggreflexen". Om ett marsvin inte vill ha sin gurkskiva är det något fel och lika bra att ringa veterinären direkt. Tänk vilken enkel (och populär) hälsokoll!


Gurka NU! Stå inte bara där!


På varje gurkskiva droppar jag immunkomplex-droppar och strör lite C-vitamin på. Egentligen får de mycket C-vitamin via grönsakerna, men better safe than sorry.

Gurkskivorna transporteras till palatset på skärbrädan så att Matte dels slipper springa fram och tillbaka, dels kan dela ut dem ungefär samtidigt. För annars blir det bråk.

 Då blir det tyst nån minut och det enda som hörs är fem marsvin som i rasande fart äter gurka.Sen börjar kören igen. Nu är det dags för den riktiga frukosten: paprika, broccoli, morot och hö. Först därefter kan Matte börja förbereda sin egen frukost, alternativt gå och lägga sig igen...
2 kommentarer:

 1. Känner igen syndromet...
  Jag ställer mig i kö på Myssli om hon skulle mot alla odds i världen behöva ett nytt hem...
  /Anna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oddsen är mycket höga måste jag säga... hon hör hemma här!

   Radera