måndag 11 augusti 2014

Grisbesiktning

Finns det hjärterum...

Matte fick för sig att hon skulle göra en veterinärundersökning på oss, fast vi är pigga och friska allihop. Hon tänkte att det kunde vara bra att ha lite koll i förväg. Men hon frågade inte oss vad vi tyckte!

Så hon stuvade in oss alla sju i en transportväska. Det var lite trångt, men hon hade fjäskat med gräs och hö till oss, så det var rätt OK faktiskt. Ändå tjoade vi lite upprört i bilen så Matte blev stressad. "Inget gnäll från baksätet!" ropade hon. He he.


Så här såg det ut på anslagstavlan hos veterinären. EN betyder inte ett marsvin, utan är tant doktorns initialer...Matte blev förtjust över smileymärket. Det hade inget av de andra djuren som stod uppskrivna.

 Doktorn hette Emma och var faktiskt ganska snäll. Fast Matte tyckte hon var väldigt ung, men vi har förstått att det tycker Matte om väldigt många personer nuförtiden...


Murvel kom nog ihåg att det var lite otäckt när hon var hos doktorn förra gången. För då blev hon sövd och opererade bort en knöl. Därför ojade hon sig lite för säkerhets skull.

Vi blev vägda, doktorn lyssnade på hjärta och lungor, kollade våra tänder, kände igenom päls och muskler, tittade på körtlar, ögon och öron och klämde lite på magen. Vi fick beröm för att vi var så fina och snälla!


BabyZoo sköter sig alltid fint. Drömgris!

 Salt protesterade lite eftersom hon är kittlig på magen, så hon tuggade lite argt på Mattes blusknapp, men det fick hon. Bättre det än att hon tuggar på veterinären, tyckte Matte.


Lillfisen Maja. Hon har lite ålderskrämpor.
 Den enda som det var något med var lilla Maja. Hon kom ju till oss i slutet av förra året och vi vet inte riktigt hur gammal hon är, men troligen minst sex år, kanske snart åtta. Vi har märkt att hon hör lite dåligt, men för övrigt är hon pigg, skuttig och matglad. Hon har ett öga som rinner lite, men doktorn hittade inget sår och hon verkar heller inte irriterad av det. Matte ska hålla lite koll. Hon är också lite väl tunn tycker Matte, och doktorn höll med. Så hon ska få lite extra mat. Hon får redan de största bitarna av paprika och sånt. Det har vi allt märkt!

Äntligen hemma!       

Medan Matte väntade på räkningen så fick hon fylla i ett papper om hur vi bor, hur stor buren är och vad det är för inredning, vad vi får för mat och sånt. Veterinären tyckte det var bra att veta inför kommande besök. Hon sa att i många fall handlar problem om att vi inte sköts på rätt sätt och får fel mat. Men så var det inte i vårt fall! Om hon hade frågat oss kunde vi förstås ha berättat att vi får alldeles för lite godis.

Så nu ska detta bli en årlig begivenhet har vi förstått. Suck. Ja ja, om det gör Matte glad så kan det väl vara värt det.


1 kommentar: